Voortijdige breuk van de foetale muren

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Vroegtijdig kraken van de membranen is geassocieerd met het naast elkaar bestaan van veel abnormale mechanismen, het is echter vaak onmogelijk om de juiste factor te detecteren die verantwoordelijk is voor het optreden van voortijdig kraken van de membranen.

Verhoogde percentages van pathologie worden voornamelijk waargenomen bij vrouwen met een lage sociaaleconomische status, seksueel overdraagbare aandoeningen en mensen die de geschiedenis hebben gehad van het breken van de foetale vliezen op het verkeerde moment in hun vorige zwangerschappen.

Ook is het risico van vroeggeboorte in de huidige zwangerschap geassocieerd met een hoger risico op de ontwikkeling van deze pathologie.

Andere oorzaken van voortijdige breuk van de foetale membranen zijn: rek van de baarmoederwanden (waargenomen, bijvoorbeeld in het geval van de baarmoeder), of de volgende in multigrade – overmatig volume van foetale wateren voor een gegeven zwangerschapsduur, of in meerdere zwangerschap of in een abnormale positie van de foetus), de veronderstelde cirkelvormige naad (als gevolg van cardiovasculaire insufficiëntie), ontwikkelingsstoornissen gevonden in de foetus en in de baarmoeder. Roken en vitamine C-tekort worden ook verondersteld om het risico op vroegtijdige breuk van de foetale membranen te vergroten.

Diagnose van voortijdige breuk van de foetale membranen

De diagnose van vroegtijdige fractuur van foetale membranen is meestal gebaseerd op de detectie van uitstroom van vruchtwater na het inbrengen van vaginale vizieren.

Onder andere diagnostische methoden, ultrasone tests werden gebruikt (de hoeveelheid van het resterende vruchtwater wordt geschat), vaginale tests (bij vroegtijdige breuk van foetale membranen, een verandering in pH in de alkalische richting wordt waargenomen, maar een dergelijke toestand kan ook voorkomen in infecties en wanneer bepaalde intieme hygiënevloeistoffen worden gebruikt, waardoor het vertrouwen van deze methode afneemt en het niet mogelijk is de diagnose te bepalen op basis van de resultaten).

Bovendien kan een microscopisch onderzoek van het vaginale precipitaat worden uitgevoerd (als een vruchtwater aanwezig is, kunnen cellen van het vruchtwaterpitheel, de navelstreng of de foetus, bijvoorbeeld de navelstreng, aanwezig zijn). Het bevat ook tests voor vruchtwater kristallisatie.

De differentiatie van vroegtijdige foetale membraanruptuur moet rekening houden met ongecontroleerd urineren, overvloedige infiltratie en overmatige secretie van slijm, met het naast elkaar bestaan van verhoogde cervicale dilatatie.

Complicaties met voortijdige breuk van de foetale membranen

Voortijdige breuk van de foetale membranen is geassocieerd met de mogelijkheid om talrijke complicaties te ontwikkelen die de gezondheid van zowel de moeder als het pasgeboren kind in gevaar kunnen brengen, vooral als er een lange periode is verstreken sinds de breuk van de vliezen tot de bevalling of als de foetus is niet volwassen voor extra -uterinelevensduur op het moment van vroegtijdige breuk van de foetale vliezen.

De meest voorkomende complicaties van voortijdige membraanruptuur zijn intra-uteriene infecties, foetale hypoxie met alle risico’s (tot en met kindersterfte) en misvormingen.

Maatregelen in geval van voortijdige breuk van de foetale membranen

Afhankelijk van de duur van de zwangerschap en de algemene toestand van de zwangerschap, kunnen verschillende procedures worden gevolgd: conservatief, actief of invasief. Gedragsmaatregelen moeten fysieke inspanningen verminderen en aseptische principes toepassen om secundaire intra-uteriene infecties te voorkomen.

Zwangerschapsmonitoring wordt aanbevolen (KTG-onderzoek, dat de systolische functie van de baarmoeder en het hart van de foetus meet, is ook nodig om de ontwikkeling van de foetus en de hoeveelheid vruchtwater te evalueren door middel van echografie). Testen op intra-uteriene infectie is noodzakelijk.

Actief management van voortijdige breuk van foetale membranen is gebaseerd op gedragsmethoden gecombineerd met de toediening van toxolytische preparaten, corticosteroïden en antibiotica voor het voorkomen van infecties.

De implementatie van tokolytische behandeling is gericht op het vergroten van de volwassenheid van de foetus, maar eventuele symptomen van infectie zijn een absolute contra-indicatie voor het gebruik van een dergelijke behandeling.

Het doel van de invasieve procedure in het geval van voortijdige breuk van foetale membranen is om de zwangerschap te beëindigen, en de indicatie van deze procedure is het optreden van symptomen van intra-uteriene infectie en het risico van foetale hypoxie. Bij de zwangerschapsafbreking moet rekening worden gehouden met de leeftijd van de zwangerschap en de algemene toestand van de patiënt.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*