Verlies in het Interventriculaire Septum

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Verlies in het interventriculaire septum (lat. Defectus sepii ventriculorum) is meestal een aangeboren hartafwijking, wat resulteert in bloed dat van de linker naar de rechter ventrikel stroomt, wat de hypertrofie veroorzaakt als de bloedstroom door de kleine bloedcirculatie toeneemt.

Het defect kan het gevolg zijn van een abnormale ontwikkeling van het interventriculaire septum al in de foetus, of het kan ook het gevolg zijn van een borstblessure, een scheuring van het aneurysma van het membraandeel van het septum of een breuk van het getroffen musculoskeletale infarct.

Een defect in het ventriculair septum komt voor als een aangeboren defect van 25%. Het bevindt zich vaker in het vliezige gedeelte dan in het spiergedeelte.

Symptomen van ventriculair septumdefect

– lichte vermoeidheid van pasgeborenen, vooral tijdens het voeden,
– systolisch geruis aan de linkerrand van het borstbeen, in intercostale ruimten III en IV, is ruw, holistisch, luidruchtig langs de linkerrand van het borstbeen en in het onderste deel van het vooronderzoekgebied
– rechterventrikelhypertrofie,
– een ECG-test onthult een gedeeltelijk of volledig blok in het rechterbeen van de Hisa-bundel,
– Radiologisch onderzoek toont: rechterkamerhypertrofie, lichte hypertrofie van de linker hartkamer en het atrium, verwijde pulmonale stomp en intensievere pulmonale vascularisatie.

Bij een groot verlies van het vliezige deel van het hart kan het hele hart worden verwijd. Omkering van lekkage kan morfologische veranderingen veroorzaken die al op de leeftijd van 1-2 jaar optreden.

Behandeling van ventriculair septumdefect

Behandeling van ventriculaire septumdefecten is operationeel wanneer: de patiënt niet reageert op farmacotherapie, kenmerken heeft van het starten van pulmonale hypertensie, lekkage hoger is dan 50%. Kleine verliezen zijn geneigd tot zelfgenezing door middel van verzegeling. Antibiotica moeten worden gebruikt om infectieuze endocarditis te voorkomen.
Monika Kozak

– Interne ziektes “, Andrzej Szczeklik, ed. Practical Medicine, Krakow.
– Basisprincipes van pathologie voor medische studenten “, Groniowski, Kruś, ed. PZWL, Warschau.
– Pathology “, Robbins, ed. Urban & Partner, Wrocław.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*