Team van politie-ovarianen

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Om de diagnose van polycysteus ovariumsyndroom te bepalen, moeten andere aandoeningen met vergelijkbare klinische en laboratoriumsymptomen worden uitgesloten (bijvoorbeeld de ziekte van het eierstoksyndroom). onder andere ziekten met verhoogde serum prolactine concentratie, Cushing syndroom, androgeen afgevende tumoren, schildklierafwijkingen, primaire en secundaire ovarium insufficiënties, type 2 diabetes of pre-diabetes, niet-klassieke bijnierhypertrofie).

Diagnose van het polycysteus ovariumsyndroom is mogelijk met ten minste 2 symptomen: zeldzame of geen ovulaties, klinische of biochemische kenmerken van verhoogde androgeenconcentratie in het lichaam, te vinden bij echoscopisch onderzoek van meerdere eierstokken (echografie moet worden uitgevoerd in de eerste dagen van de menstruatie cyclus, de resultaten kunnen worden vervalst bij vrouwen die orale anticonceptie gebruiken).

Behandeling van polycysteus ovariumsyndroom

Het polycysteus ovariumsyndroom wordt behandeld met een methode die afhangt van het verwachte therapeutische effect (zwangerschap, regulatie van de menstruatiecyclus of vermindering van symptomen, vooral abnormaal haar).

Het belangrijkste doel van de behandeling van polycysteus ovariumsyndroom is om het niveau van androgenen in het lichaam te verlagen en de metabolische effecten van hun aanwezigheid en actie te elimineren. Vanwege de chronische aard van de ziekte is de behandeling langdurig en bestrijkt deze vrijwel de gehele voortplantingsperiode van de patiënt. Beëindiging van de therapie houdt verband met het risico op complicaties en herhaling van eerdere aandoeningen.

In niet-farmacologische procedures voorkomt het overgewicht of obesitas door het lichaamsgewicht te verminderen met fysieke inspanning en een passend dieet. Geneesmiddelen worden gebruikt om de productie te remmen of de werking van androgenen (bijvoorbeeld Cyproteron, spironolacton), tweecomponenten Tabletki Antykoncepcyjne, ovariumstimulerende middelen, metformine (bij patiënten met overgewicht en obesitas) te remmen.

In sommige gevallen wordt een chirurgische behandeling aanbevolen door het verminderen van het gewicht van de eierstokken (bijvoorbeeld door het verminderen van het gewicht van de eierstokken). bij vrouwen zonder ovulatie, ondanks de juiste behandeling).

Complicaties en prognose van polycysteus ovariumsyndroom

Tot de complicaties die zich in de loop van het polycysteus ovariumsyndroom ontwikkelen, behoren onvruchtbaarheid, groei en kanker van het uterusslijmvlies, evenals versnelde ontwikkeling van atherosclerose en het vroege optreden van cardiovasculaire ziekten.

Vanwege de huidige symptomen die gepaard gaan met verhoogde androgeenconcentraties in het lichaam, klagen patiënten over een laag zelfbeeld en depressief gedrag.

De prognose van polycysteus ovariumsyndroom hangt af van de uitkomst van de behandeling. Zwangerschap bij vrouwen met polycysteus ovariumsyndroom is niet ongebruikelijk in het derde decennium van hun leven, maar het percentage zwangerschappen bij oudere patiënten is veel lager.

Zieke vrouwen hebben meer kans op vroege miskramen en vroeggeboorten. Er zijn echter geen gegevens over de vraag of een adequate behandeling van multiple ovariumsyndroom beschermt tegen metabole syndroomcomplicaties.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*