Scherpe maagzweer

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Een scherpe maagzweer is een brandpunt van het verlies van slijmvliezen in de maag. Het wordt meestal veroorzaakt door ernstige stress.

Het wordt aangetroffen in de volgende gevallen: uitgebreide brandwonden, chirurgische procedures, bloedvergiftiging, ernstig letsel, schade aan het centrale zenuwstelsel, blootstelling aan geneesmiddelen, voornamelijk NLP en corticosteroïden.

Systemische acidose draagt ook bij aan beschadiging van de maagslijmvlies. De pH in de cellen neemt af als gevolg van hypoxie en verminderde bloedstroom in het slijmvlies. Een verandering in vaguszenuwstimulatie kan ook een waarschijnlijke oorzaak van acute ulcera zijn.

Symptomen van acute maagzweer

Acute maagzweren kunnen variëren in klinische vorm, van lichte laesies tot levensbedreigende laesies.

Behandeling van acute maagzweren

De acute maagzweer wordt behandeld met een zoutzuurremmer en door transfusie van bloed. De hoofdziekte moet ook worden behandeld.
Monika Kozak

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*