Röntgenstralen moeten de lumbale wervelkolom bedekken

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

De medische geschiedenis speelt een belangrijke rol bij de diagnose. Het geeft gegevens over wanneer een scoliose werd gediagnosticeerd, welke behandeling tot nu toe was gegeven en of er laterale spinale vertakkingen waren binnen de familie. Er moeten gegevens worden verzameld over de ontwikkeling van de patiënt en de voorgeschiedenis van ziekten, met name in het bewegingsapparaat.

Het proces van de groei van de patiënt gedurende de laatste zes maanden is ook belangrijk. Vervolgens wordt de patiënt onderzocht en moet ervoor worden gezorgd dat het gangpatroon van de patiënt correct is en dat het silhouet van de patiënt correct is. Het is ook gerechtvaardigd om de lengte en het gewicht van de patiënt te meten. Het is ook nodig om te beoordelen of de ledematen dezelfde lengte hebben. Tijdens de test kunnen asymmetrieën ook worden gedetecteerd in de positionering van het hoofd, de schouders, de taille en de heupen. De vooruitgang van het puberteitproces wordt ook beoordeeld.

Radiologische beelden zijn de belangrijkste van de aanvullende onderzoeken. Dergelijke beeldvorming moet worden uitgevoerd in een vrijstaande positie. De röntgenfoto omvat de lumbale, thoracale en cervicale wervels, evenals de thoracale en bekkenwervels inclusief de heupgewrichten. Zichtbaarheid van de bovenste dijbenen wordt ook aanbevolen om de lengte van de onderste ledematen te beoordelen.

Andere beeldvormingstests kunnen worden gebruikt voor computertomografie of magnetische resonantie. De eerste beeldvormingstechniek maakt de romp zichtbaar en maakt driedimensionale reconstructie mogelijk, wat nuttig is bij de beoordeling van laterale aangeboren spinale kromming. Magnetische resonantie, aan de andere kant, is belangrijk voor de detectie van naast elkaar bestaande defecten van het zenuwstelsel.

Diagnoseprognose

Lichte zijdelingse buiging van de wervelkolom verloopt heel langzaam in de kindertijd, vaak onopgemerkt. Sinds het begin van de groeiversnelling na de overdracht is onbehandelde scoliose in een zeer snel tempo verslechterd. Het op dit moment overzien van de ziekte en het niet nemen van de juiste behandeling verslechtert aanzienlijk de prognose en leidt tot de ontwikkeling van onomkeerbare veranderingen.

In de volwassenheid blijft de laterale buiging van de wervelkolom stabiel bij lage intensiteit, terwijl de meer ernstige vormen vordert. Cross-pain is het meest voorkomende gevolg van scoliose op volwassen leeftijd, maar er is geen correlatie vastgesteld tussen de locatie en de grootte van scoliose en de ernst en locatie van pijn. Naast elkaar bestaande psychologische problemen gerelateerd aan misvormingen van de wervelkolom zijn ook belangrijk prognostisch.

Behandeling van scoliose

De behandeling van laterale spinale vertakking omvat een conservatieve behandeling in de vorm van verbetering of gebruik van korsetten en chirurgische behandeling met behulp van een verscheidenheid aan chirurgische technieken. Onderzoek toont aan dat veel van de tot nu toe gebruikte methoden, zoals geschikte oefeningen of elektrische spierstimulatie, de toestand van de patiënt niet hebben verbeterd en de natuurlijke progressie van de laesies niet significant hebben veranderd.

De belangrijkste taak van de verbeteringsbehandeling is het stimuleren van de natuurlijke leeftijdsgerelateerde fysieke activiteit van de patiënt. Afgezien van corrigerende oefeningen, moet bij sommige patiënten ademhalingsrevalidatie worden geïmplementeerd, vooral wanneer de progressie van veranderingen in de wervelkolom zo geavanceerd is dat het voor de patiënt moeilijk is om normaal te ademen. De gebruikte methoden zijn diafragmale ademhaling, diepe uitademing, hulp ademhalingsspiertraining en duurtraining.

Het doel van conservatieve corset-therapie is om de progressie van het ziekteproces te stoppen of om de mate van buiging te verminderen, evenals om symmetrie in de borst te bereiken en om de torsosymmetrie te vormen. Het succes van de korsetbehandeling hangt af van de discipline van de patiënt en de goede pasvorm van het korset. De beperkingen van deze methode moeten in gedachten worden gehouden bij het toepassen van dit soort procedure. Als u korsetten draagt, heeft u meestal geen volledige genezing.

De laatste methode van therapie is operationele scoliosecorrectie. De indicaties voor een dergelijke behandeling moeten afzonderlijk worden overwogen, afhankelijk van het type kromming, de voortgang tot nu toe, de leeftijd en de biologische volwassenheid van de patiënt.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*