Primaire pulmonale hypertensie

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Primaire pulmonale hypertensie (Hypertensio pulmonaris essentialis) is een zeer zeldzame progressieve ziekte die het gevolg is van interne membraanfibrose en hypertrofie van het centrale membraan met secundaire atherosclerotische laesies van de hoofdtakken van de longslagader en de kleine vertakkingen. Dit resulteert in een significante toename van de druk in de bloedsomloop met daaropvolgende rechterkamer insufficiëntie, die uiteindelijk leidt tot de dood van de patiënt.

Symptomen van primaire pulmonale hypertensie

– Snelle progressie van rechterventrikelfalen,
– oefen dyspnoe, oefen angina pijnlijk,
– verlies van bewustzijn tijdens het sporten,
– eetstokjes, cyanose
– tachycardie,
– neiging tot overmatige bloedstolling.

Doelstellingen bij de patiënt zijn onder meer: slagader aan de linkerrand van de brug, Grama-Steella-geruis, verhoogde tweede toon over longslagader, sterke linker systolische slagader, linker ventrikelhypertrofie, rechter atriumhypertrofie, atriaal omhulsel in flebotograaf, grote golven.

Radiologische dilatatie van het rechterhart en de longslagaders vindt plaats. De ECG-test toont rechter ventriculaire hypertrofie en P pulmonaire hypertrofie. Bovendien wordt tijdens hartkatheterisatie een toename van lage bloeddruk met meer dan 30/15 mm Hg waargenomen. De toename van de bloeddruk wordt veroorzaakt door een verhoogde weerstand tegen een lage bloedsomloop.

Oorzaken van primaire pulmonale hypertensie

De oorzaken van primaire pulmonale hypertensie zijn onbekend. Er zijn veel factoren die samen bijdragen aan de ontwikkeling van primaire hypertensie. Waarschijnlijk zijn er ook vele vormen van deze hypertensie. De risicofactor voor het ontstaan van de ziekte is de gezinsgesteldheid van vrouwen. De ziekte is momenteel terug te voeren op het gebruik van bepaalde chemicaliën.

Behandeling van primaire pulmonale hypertensie

Behandeling van primaire pulmonale hypertensie is symptomatisch. Patiënten sterven gemiddeld een paar jaar nadat de diagnose is gesteld.
Zhaneta Malec

– Interne ziektes “, Andrzej Szczeklik, ed. Practical Medicine, Krakow.
– Interne ziekten “, Franciszek Kokot, ed. PZWL Medical Publishing House, Warschau.
– Algemene diagnose van inwendige ziekten “, E. i A. Brush, ed. PZWL, Warschau.
– Basisprincipes van pathologie voor medische studenten “, Groniowski, Kruś, ed. PZWL, Warschau.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*