Ontvang natuurthema-informatie

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

De verdeling van erectiestoornissen is oorzaakgerelateerd en omvat drie groepen: organische, psychogene en gemengde aandoeningen.

Organische stoornissen komen voor op basis van vasculaire en nerveuze schade, als gevolg van aandoeningen van de hormonale balans van het systeem. Ook anatomische afwijkingen, post-traumatische afwijkingen en afwijkingen als gevolg van chirurgische behandeling kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van organische erectieproblemen.

Psychogene stoornissen daarentegen betreffen vooral jonge mannen onder de 35 jaar. Ze houden verband met problemen in interpersoonlijke relaties, beroepsstress en huwelijksproblemen. Gemengde organisch-psychogene aandoeningen zijn echter de meest voorkomende oorzaak van erectieproblemen.

Klinisch onderscheid maken tussen de personages is vaak moeilijk. Psychogene achtergrond moet worden vermoed, vooral bij patiënten met plotseling optredende stoornissen en emotionele problemen.

Diagnose van erectiestoornissen

De diagnose van erectiestoornissen kan worden vastgesteld na een interview, lichamelijk onderzoek, laboratoriumtests en aanvullende onderzoeken. Het interview moet rekening houden met comorbiditeiten en psychoseksuele aspecten.

Er moet informatie worden verstrekt over de aard, de ontwikkeling en de duur van de aandoening, evenals over de medicatie, stimulerende middelen en behandelingen die in het verleden zijn gebruikt. Het is ook belangrijk om een interview te hebben over andere kwalen van het zenuwstelsel en de lagere urinewegen.

Lichamelijk onderzoek wordt voornamelijk gebruikt om de seksuele geslachten, testikels en penis van de tweede orde te evalueren. Het is ook belangrijk om de bloeddruk en de hartslag op de onderste ledematen te meten. Soms is het noodzakelijk om elektromyografie en basaal neurologisch onderzoek uit te voeren.

Laboratoriumtests moeten worden gebruikt voor de basismeting van serumglucose, uitstrijkmorfologie, creatinine, ureum, lipideniveaus, testosteron, leverenzymen, serumprolactine en urine-analyse. Soms is het noodzakelijk om een uitgebreide endocriene test te hebben.

Behandeling van erectiestoornissen

Voordat de juiste behandeling voor erectiestoornissen wordt geïmplementeerd, moet een poging worden gedaan om de risicofactoren te elimineren of te verminderen en leefstijlwijzigingen aan te bevelen (bijvoorbeeld de introductie van een nieuwe therapie voor de behandeling van erectiestoornissen). De belangrijkste redenen hiervoor zijn: stoppen met roken, beperken van alcoholgebruik, regelmatig sporten, stress vermijden, veranderen van de gebruikte medicijnen).

De juiste behandeling van erectiestoornissen is in eerste instantie gebaseerd op de toediening van orale farmacologische preparaten met of zonder hormoontherapie. De meest algemeen gebruikte geneesmiddelen zijn fosfodiësteraseremmers, bijvoorbeeld: fosfodiesterremmers. Sildenafil, wardenafil, tadalafil, die oraal vóór geslachtsgemeenschap worden ingenomen.

De werkzaamheid van deze geneesmiddelen hangt af van de oorzaak van de aandoening en bedraagt ongeveer 90 procent. Hun bijwerkingen zijn voornamelijk hoofdpijn, congestie van het neusslijmvlies, verstoringen van misselijkheid en roodheid van het gezicht. Voor andere geneesmiddelen kunnen preparaten worden gebruikt die werken op dopamine-receptoren (bijvoorbeeld: dopamine, chloor, chloride, enz.).

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*