Immunoglobuline Deposit Ziekte Monoklonaal Monoclineair

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Klinische symptomen van de ziekte van monoklonale immunoglobuline-afzettingen induceren een diagnostisch proces naar systemische abnormaliteiten, die zich ook in de nieren manifesteren.

De diagnose van de ziekte van monoklonale immunoglobuline-afzettingen is mogelijk na histologisch onderzoek van nierweefsel dat is verzameld tijdens de biopsie van dit orgaan, dat zowel veranderingen vertoont in glomeruli (focaal, knobbelfibrose en glazuur, en in mildere varianten – lichte verspreiding en afzetting van mesangium matrix) en in renale spoelen (afzettingen van zuurabsorberende stoffen).

Een op immunofluorescentie gebaseerd specialistisch onderzoek toont de aanwezigheid van zware of lichte ketens die accumuleren in de nieren. Daarnaast worden ook afwijkingen waargenomen in de meeste patiënten in serum en urine, waar monoklonale immunoglobulinen worden gedetecteerd, die verantwoordelijk zijn voor het optreden van nierinsufficiëntie.

Behandeling van monoklonale immunoglobuline-depotziekte

De ziekte van monoklonale immunoglobuline-afzettingen is een proliferatieve ziekte die chemotherapie vereist.

Bij plasma-myeloom is conventionele chemotherapie vereist bij oudere patiënten, terwijl bij jongere patiënten intensieve chemotherapie met hematopoëtische stamceltransplantatie vereist is. Een dergelijke behandeling van de ziekte van monoklonale immunoglobuline-afzettingen maakt de latere implementatie van niervervangingstherapie mogelijk (vanwege de langer durende nierfunctie).

Prognose van monoklonale immunoglobuline-afzettingen bij ziekte

De ziekte van monoklonale immunoglobuline-afzettingen is niet prognostisch in termen van nierveranderingen. Maximaal de helft van alle patiënten zal binnen 5 jaar dialyse nodig hebben. De prognose voor systemische stoornissen hangt af van de orgellocatie van de afzettingen.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*