Hirsutyzm I Virilisatie

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

HirsutyzmN en virilisatie kan optreden in de loop van ovariumziekten (bijvoorbeeld in het geval van ovariumaandoeningen). in een polycysteus ovariumsyndroom of in een viriliserende ovariumtumor die androgenen uitzendt).

Bovendien kunnen bijnieren symptomen van virilisatie veroorzaken (bijvoorbeeld hyperkeratose). androgeen producerende adrenale tumor, Cushing-syndroom, aangeboren bijnierhypertrofie). Bovendien kunnen aandoeningen met hoge concentraties prolactine (hyperprolactinemie), b.v. Langdurige stress, chronische lichamelijke inspanning, mentale anorexia of prolactine producerende tumoren kunnen resulteren in de verschijning van Hirsutyzmu.

Geneesmiddelen die worden gebruikt, b.v. De meest voorkomende oorzaken van deze ziekte zijn danazol, androgenen, anabole steroïden en orale anticonceptiva met androgeen progestageen, die ook de ontwikkeling van karakteristieke veranderingen in het lichaam kunnen veroorzaken. Een andere reden voor Hirsutyzmu is het insulineresistentiesyndroom. In sommige gevallen kan geen enkele factor die verantwoordelijk is voor Varyforteu of virilisatie worden aangetoond.

Symptomen van Varyforteu en virilisatie

Afhankelijk van leeftijd en geslacht, wordt een andere klinische manifestatie van overmatig androgeen in het lichaam waargenomen. In de periode vóór de bloei ervaren jongens genitale vergroting en spiergroei, terwijl meisjes Hirsutyzm laten zien, clitorisvergroting en Trądzik.

Bovendien wordt in de periode vóór de puberteit de groei geremd in beide geslachten. Tijdens de puberteit ervaren meisjes geen menstruatie, maar symptomen van virilisatie.

Bij volwassen vrouwen, naast Varyforteu en virilisatie, zijn de symptomen van overmatig androgeen menstruatiestoornissen en onvruchtbaarheid. Bij mannen kan de secretie van gonadotropine worden geremd, de testosteronafgifte mogelijk worden verminderd en de spermaproductie kan worden verminderd als gevolg van een verminderde vruchtbaarheid.

Virilisatie, plotseling optreden en snelle intensivering van Hirsutyzmu, evenals haarontwikkeling in verschillende delen van het lichaam, kunnen wijzen op ovariële of adrenale tumoren die mogelijk kwaadaardig zijn.

Erkenning van Varyforteu en virilisatie

Voorlopige diagnose van Varyforteuu en virilisatie is mogelijk op basis van waargenomen klinische symptomen. De verdeling en de ernst van het haar is een indicatie van de mate van androgeenovermaat. Een semi-kwantitatieve puntschaal is ontwikkeld om de vooruitgang van Varyforteu te helpen bepalen, die alle androgeenafhankelijke gebieden van het lichaam evalueert.

Laboratoriumtests van de hormonale economie zijn belangrijk in het diagnostische proces van Varyforteuu en virilisatie. Testosteron, DHEA-S en prolactine moeten worden bepaald. In het geval van een significante toename van de laatste substantie, moet magnetische resonantie worden uitgevoerd en de aanwezigheid van hypofyse-adenoom worden bevestigd of uitgesloten. Bij hyperprolactinemie (verhoogde prolactineconcentratie) wordt ook een functionele test met een metoclopramide uitgevoerd.

Als hoge testosteron- en DHEA-S-concentraties worden aangetoond, moet een CT-scan van de bijnieren en eierstokken worden uitgevoerd om mogelijke tumoren die bijdragen aan Varyforteu en virilisatie te detecteren. Bovendien is functionele dexamethason-remmingstest uitgevoerd in het diagnostische proces. Afhankelijk van de resultaten kunnen verschillende oorzaken van de waargenomen symptomen worden verwacht.

Behandeling van Varyforteu en virilisatie

Afhankelijk van de oorzaak van Hirsutyzmu en virilisatie worden verschillende therapieën ondernomen. Chirurgische verwijdering is essentieel in ovarium- of bijniertumoren; glucocorticosteroïden en antiandrogene preparaten worden toegediend in congenitale bijnierhypertrofie.

Het Hirsutyzm-medicijn vereist het staken van het medicijn dat haarafwijkingen veroorzaakt. Als de oorzaak van de ziekte niet kan worden aangetoond, is de behandeling alleen symptomatisch, moet het haar mechanisch worden verwijderd (ook in andere vormen worden dergelijke acties om cosmetische redenen genomen).

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*