Bovendien zijn er misselijkheid en braken

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Steenuitscheiding en ureterirritatie kunnen resulteren in een typische nierkoliek die zich manifesteert in pijn in de lumbale of laterale buik met kenmerkende straling naar de schaamstreek en uitwendige genitale overgangen.

Daarnaast zijn er misselijkheid en braken, reflex intestinale obstructie (stopzetting van wind en darmen) en urine wordt vaak in kleine hoeveelheden doorgegeven. Rode cellen zijn aanwezig in de urine (als de urine een donkere kleur heeft, het wordt hematurie genoemd), is de patiënt bleek, bezweet.

De diagnose is gebaseerd op klinische symptomen en beeldvormingsresultaten (echografie kan stenen in de urinewegen blootleggen en verruiming van de urinewegen, abdominale röntgenfoto’s onthullen slechts enkele afzettingen, computertomografie uitgevoerd in geval van diagnostische twijfels, urografie – als computertomografie was niet behulpzaam bij de diagnose of was niet beschikbaar). De algemene urinetest is ook verplicht – het helpt om de chemische samenstelling van afzettingen te diversifiëren.

Behandeling van nierstenen

Conservatieve behandeling van nierkoliek bestaat uit pijnverlichting en verwijdering van een obstakel in de uitstroom van urine. De procedure tussen toevallen beperkt zich alleen tot het drinken van meer vloeistoffen en het beperken van het gebruik van voedsel dat stoffen bevat waaruit stenen worden gevormd.

Invasieve behandeling omvat het verwijderen van afzettingen door ze te verpletteren met behulp van golven die buiten het lichaam worden gegenereerd, of door endoscopische of traditionele chirurgische methoden.

Complicaties en prognose van nierstenen

De belangrijkste complicatie bij nierstenen is de infectie van de urinewegen (vaak recidiverend), die septikemie kan veroorzaken. Bovendien kan de urineafvoer worden geblokkeerd en de hydronefrose zich ontwikkelen als gevolg van een obstructie. Bovendien ontwikkelen Nadciśnienie Tętnicze en chronisch nierfalen zich soms bij patiënten.

Prognose is goed. De tijd van spontane uitscheiding van steen uit de urineleider is gemiddeld 17 dagen. Stenen groter dan 7 mm worden spontaan zelden uitgescheiden. Vroegtijdige diagnose en bepaling van de vorm van de ziekte en snelle implementatie van de behandeling verbeteren de prognose aanzienlijk.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*