Atriale tachycardie is een supraventriculaire tachycardie

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

De atriale tachycardie is een supraventriculaire tachycardie waarbij het snelle hartritme afkomstig is van het atrium. Het ritme van het hart bij atriale tachycardie is typisch 100-250 slagen per minuut.

De atriale tachycardie kan unifocaal (enkelvoudig) of multifocaal (meervoudig) zijn. De atriale tachycardie loopt via chtaG_BX met het atrioventriculaire blok van de tweede graad.

Herkenning van atriale tachycardie

Bij elektrocardiografisch onderzoek voor atriale tachycardie worden positieve P-golven voorafgegaan door het QRS-syndroom. Een P-conjunctie kan worden verdoezeld door een T-conjunctie voorafgaand aan QRS, omdat P-conjuncties gewoonlijk voorkomen in de tweede helft van de tachycardiecyclus. De diagnose van atriale tachycardie vereist een elektrofysiologisch onderzoek.

Oorzaken van atriale tachycardie

Atriale tachycardie wordt vaak geassocieerd met een overdosis digitalis (overdosis), die wordt gebruikt voor de behandeling van hartaandoeningen (verhoogt de contractiliteit van de hartspier, verbetert de hartprestaties, waardoor het hart langzamer maar efficiënter werkt). Atriale tachycardie kan het gevolg zijn van verschillende hartaandoeningen en kan ook toenemen in geval van kaliumgebrek (hypokaliëmie).

Behandeling van atriale tachycardie

Gewoonlijk worden adenosine, intraveneuze bètablokkers en calciumkanaalblokkers toegediend om atriale tachycardie te behandelen. CzAsami wordt andere geneesmiddelen tegen hartritmestoornissen toegediend, soms met elektrische cardioversie of verhoogde spanning van het nervus vagus. Bij de behandeling van atriale tachycardie veroorzaakt door een overdosis digitalis, wordt kaliumchloride toegediend naast de terugtrekking van digitalis.
Zhaneta Malec

– Interne ziektes “, Andrzej Szczeklik, ed. Practical Medicine, Krakow.
– Interne ziektes “, Franciszek Kokot, ed.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*